Makrill i tomatsås

Serverar: 4 portioner

Laga denna kryddiga och matiga fisk i en syrlig tomatsås. Det blir en prisvärd rätt som hela familjen tycker om.

Ingredienser

  • 4 makrillfiléer
  • 1 msk färskpressad citron
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 12 tomater
  • 2 knippen vårlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippa persilja
  • 1 msk olivolja
  • Socker
  • Instruktioner

    1. Spola makrillfiléerna i kallt vatten och torka av dem. Droppa citron över filéerna och krydda dem med salt och peppar.
    2. Skålla tomaterna, spola dem i kallt vatten och skala dem. Ta bort stjälkfästet och skär tomaterna i tärningar.
    3. Skölj och ansa vårlökarna och skiva dem tunt. Skala vitlöksklyftorna och hacka dem fint. Skölj persiljan, ta bladen från kvistarna och hacka persiljebladen fint.
    4. Hetta upp oljan i en stekpanna eller en grund gryta. Fräs upp vårlök och vitlök tills vårlöken mjuknat. Tillsätt tomater och persilja men spara 1 msk persilja till garnering. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker. Lägg makrillfiléerna ovanpå och täck över med lite av tomatsåsen.
    5. Täck med lock och låt sjuda i 15 minuter på medelvärme. Strö över persilja och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben