Laga denna kryddiga och matiga fisk i en syrlig tomatsås. Det blir en prisvärd rätt som hela familjen tycker om.
Ingredienser
4 makrillfiléer
1 msk färskpressad citron
Salt
Vitpeppar
12 tomater
2 knippen vårlök
2 vitlöksklyftor
1 knippa persilja
1 msk olivolja
Socker
Instruktioner
Spola makrillfiléerna i kallt vatten och torka av dem. Droppa citron över filéerna och krydda dem med salt och peppar.
Skålla tomaterna, spola dem i kallt vatten och skala dem. Ta bort stjälkfästet och skär tomaterna i tärningar.
Skölj och ansa vårlökarna och skiva dem tunt. Skala vitlöksklyftorna och hacka dem fint. Skölj persiljan, ta bladen från kvistarna och hacka persiljebladen fint.
Hetta upp oljan i en stekpanna eller en grund gryta. Fräs upp vårlök och vitlök tills vårlöken mjuknat. Tillsätt tomater och persilja men spara 1 msk persilja till garnering. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker. Lägg makrillfiléerna ovanpå och täck över med lite av tomatsåsen.
Täck med lock och låt sjuda i 15 minuter på medelvärme. Strö över persilja och servera.