Mamma Kristinas glaserade äppelkaka

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Lätt att göra! En favorit på hösten!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 3-4 syrliga äpplen
  • Ströbröd
  • Flytande margarin
  • Pärlsocker till dekoration
  • Instruktioner

    1. Ägg, socker och vetemjöl röres ihop (ej vispas) Skala äpplen och skär i tjocka skivor
    2. Smöra och bröda en form med avtagbara kanter Fördela smeten jämt i formen och lägg i äpplena i snyggt mönster i formen.
    3. Klicka ut margarin på smeten, snåla ej med margarin/smöret. Häll på rikligt med pärlsocker
    4. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader tills kakan blivit gyllenbrun

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (1)

    MrG 2 juni 2008

    Verkligen lätt att göra och så gott, du har verkligen superbra recept grabben! //Ingemar

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben