Mamsells kolaglaserade tårta

En läcker och söt tårta

Ingredienser

  • Bottnar
  • 150 g smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • starkt kaffe enligt smak
  • Glasyr
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • 1 msk sirap
  • 1 tsk kakao
  • 3 msk kallt smör
  • Garnering
  • riven, mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Bottnar: Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägget och vispa ytterligare en stund. Rör ner mjölet. Markera 4 cirklar, 20-23 cm i diameter, på ett välsmort bakplåtspapper. Grädda i 175° C i 10-15 min. Lossa bottnarna men låt dem kallna plant på pappret.
    2. Fyllning: Vispa grädde och smaksätt med kaffe. Bred ut fyllningen mellan de kalla bottnarna.
    3. Kolaglasyr: Blanda allt utom smöret i en kastrull och låt koka till en tjockt flytande massa. Vispa då och då. Rör ner det kalla smöret och ställ glasyren kallt. Bred ut glasyren på tårtan.
    4. Riv blockchoklad och garnera tårtan.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (1)

    bellelina 23 september 2011

    Har du nåt förslag på garnering?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben