Mamsells tårta

Serverar: 10-12 portioner

En god tårta som är lätt att göra och som uppskattas av många. Den är lite söt så det räcker med en bit.

Ingredienser

  • Botten
  • 1 hg sötmandel
  • 2 dl florsocker
  • 4 äggvitor
  • Mellan bottnarna
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 4 äggulor
  • 150 smör
  • 50 gr ljus blockchoklad
  • 10 gr mörk blockchoklad
  • Garnering
  • 2-3 dl vispgrädde
  • Cacao
  • Instruktioner

    1. Börja med smeten mellan bottnarna. Socker och vatten kokas till en simmig lag Ca 20-25 min på svag värme (obs! bara sjud). Tag katrullen av plattan och blanda i äggulorna en i taget, sen smöret och chokladen tills allt är smält. Vispa med elvisp tills det tjocknar (ställ bunken i kallt vatten medan du vispar, det går fortare då). Ställ in i kylen, medans bottnarna görs.
    2. Botten: Äggvitorna vispas till hårt skum. Skålla och mal mandeln, blandas försiktigt med florsocker. Blanda försiktigt ned äggvitorna.
    3. Gör 2 kakor ca 24 cm stora, går bra på plåt, ta gärna bakplåtspapper, smöra el olja lite så går det lättare att lossa kakorna. Grädda 175 gr i 10-12 min.
    4. Färdigställ tårtan: Varva botten – kräm – grädde - botten och pudra överst med kakao.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben