Mandel och blåbärs cheesecake

En riktig somrig cheesecake med mandelbotten.

Ingredienser

  • Botten
  • 1 påse (150 g)
  • små mandelbeskiver
  • 50 g smör, smält
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 dl florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl blåbärssylt
  • Ganering
  • Blåbär
  • Rostade mandelspån
  • Instruktioner

    1. Krossa beskiverna fint i en mortel eller matberedare. Blanda med smöret. Tryck ut i tårtformen med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt. Rör samman ost och florsocker försiktigt.
    2. Vispa grädden och vänd ner försiktigt ner den i ostblandningen. Vänd ner blåbärssylten lite slarvigt och klicka ner smeten i formen. Ställ kallt ett par timmar. Lossa tårtan försiktigt. Ganera med blåbår och rostad mandelspån ca 10 bitar

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben