Mandeläpplen

Serverar: 4 portioner

God och enkel efterrätt! Glutenfri

Ingredienser

  • 150 g mandel
  • 11/4 dl socker
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 5-6 äpplen
  • Tillbehör
  • Ev punschgrädde eller vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Kör mandel och socker i mateberedare till ett mycket fint hack. Tillsätt smöret och kör till smulor, tillsätt äggen och kör några sekunder.
    2. Skala, halvera och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna skivor och lägg ihop som halvor i smord form. Bred över mandelblandningen och grädda 25-30 minuter mitt i ugnen i 175 grader.
    3. Servera gärna med iskall punschgrädde eller vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben