Mandeläpplen med punchgrädde
Som en dröm till kaffet är denna lena och mandeldoftande äppelkaka med punchgrädde.
Behåll gärna skalet på äpplena.
Ingredienser
225 g skållad mandel
2 dl knappt strösocker
150 g rumsvarmt smör
3 ägg
6 äpplen
Smör till formen
Till servering
Lättvispad grädde
Smaksätt med ett par matskedar punsch
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Mixa mandeln och strösockret i en matberedare eller med en stavmixer till en grynig massa.
Klicka ner smöret och kör till smulor.
Tillsätt sedan äggen och mixa ytterligare några sekunder till en smet.
- Kärna ur och halvera äpplena.
Skär dem i tunna skivor men behåll dem i halvor.
Lägg halvorna med den platta sidan ned i en smord form och bred över mandelsmeten.
- Grädda i 30-40 minuter och servera med den lättvispade punschgrädden.
Liknande recept
Kommentarer (0)