Mandeläpplen med punchgrädde

Som en dröm till kaffet är denna lena och mandeldoftande äppelkaka med punchgrädde. Behåll gärna skalet på äpplena.

Ingredienser

  • 225 g skållad mandel
  • 2 dl knappt strösocker
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 3 ägg
  • 6 äpplen
  • Smör till formen
  • Till servering
  • Lättvispad grädde
  • Smaksätt med ett par matskedar punsch
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Mixa mandeln och strösockret i en matberedare eller med en stavmixer till en grynig massa. Klicka ner smöret och kör till smulor. Tillsätt sedan äggen och mixa ytterligare några sekunder till en smet.
    3. Kärna ur och halvera äpplena. Skär dem i tunna skivor men behåll dem i halvor. Lägg halvorna med den platta sidan ned i en smord form och bred över mandelsmeten.
    4. Grädda i 30-40 minuter och servera med den lättvispade punschgrädden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben