Mandelbakade höstpäron med armagnac och vaniljglass

Serverar: 4 portioner

Såg på Leilas home delivery och jag tyckte detta såg så gott ut, även om mandelmassa inte är min stora favorit.

Ingredienser

  • 4 päron, mogna, stora
  • 50 g mandelmassa
  • 3 msk Armagnac (valfritt)
  • 50 g smör, mjukt
  • 50 g mandelspån
  • 50 g pistagemandel
  • ½ l vaniljglass
  • Pepparmynta, färsk
  • Florsocker att pudra över (om man vill...)
  • Instruktioner

    1. Dela och gröp ur kärnhuset på päronen.
    2. Lägg dem på ett smort ugnsfast fat med snittytan upp.
    3. Riv mandelmassan grovt, smaksätt med Armangnac och rör samman med smör.
    4. Vänd försiktigt ihop med mandelspån och grovt hackade pistagemandel.
    5. Tips Armangnacen kan bytas ut mot stroh-rom, calavados, amaretto eller punsch och mandel kan ju även den varieras med olika nötter. Man kan också spetsa till smaken med lite riven bittermandel om man vill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben