Mandelfylld pärondröm

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 40 minuter

En klick smaksatt grädde med kanel och vanilj smakar bra till den här pajen.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g margarin
  • 1 msk strösocker
  • Fyllning
  • 4-5 koncerverade päronhalvor
  • 100 g mandel
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 1 st ägg
  • 50 g mjukt smör
  • 2 msk av päronspadet
  • 3 - 4 msk mandelspån
  • Lite florsocker till garnering
  • Instruktioner

    1. Mördeg: Hacka ihop ingredienserna för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en liten pajform, ca 23 cm, med hög kant. Ställ formen i kyl ca 30 minuter.
    2. Lägg folieremsor längs kanterna. Förgrädda mördegsbotten 7 - 8 minuter.
    3. Fyllning: Låt päronhalvorna rinna av. Skär dem i stora klyftor och lägg på den förgräddade mördegen.
    4. Mal mandeln eller hacka den i matberedaren tillsammans med sockret. Blanda i mjöl, bakpulver, ägg, mjukt smör och lite päronspad, rör till en fin smet. Häll den över päronen. Strö på mandelspån.
    5. Grädda 30 - 35 minuter tills kakan fått ljus fin färg. Sikta över florsocker när pajen kallnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben