Mandelfyllda kalasbullar

Serverar: 50 portioner

Känner att jag håller på att bli milt galen, när jag tänker på alla dessa goda bakverk. Man riktigt känner smaken! Här kan du välja på två fyllningar.

Ingredienser

  • 150 g margarin
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • Ca 16 dl vetemjöl
  • Fyllning 1
  • 150 g mandelmassa
  • 3 msk smör
  • 1 1/4 dl äppelmos
  • Fyllning 2
  • 150 g mandelmassa
  • 2 äggulor
  • 2 msk calvados (äppelbrännvin)
  • Pensling
  • 1 uppvispat ägg
  • Instruktioner

    1. Börja med fyllningen. Riv mandelmassan och rör ihop den med övriga ingredienser tills blandningen blir slät.
    2. Smält margarinet i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37°. Smula jästen i en bunke och rör ut den i litet degspad. Tillsätt resten av degspadet, socker, ägg och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig och låt den jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 45 minuter.
    3. Sätt ugnen på 250°.
    4. Baka ut degen till runda bullar, lägg dem i folieformar och låt jäsa ca 15 minuter. Gör en fördjupning med tummen i mitten på varje bulle och fyll hålet med någon av fyllningarna. Låt bullarna jäsa ytterligare ca 10 minuter. Pensla med ägg och grädda 8-10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben