Dessa mycket saftiga och spröda bullar är smaksatta med vallmofrön och västerbottenost. De passar mycket bra till en god soppa eller som tillbehör på buffébordet.
Ingredienser
50 g smör
5 dl lättmjölk
1 pkt jäst
12 dl dinkelmjöl
2 tsk flingsalt
2 msk blå vallmofrön
Pensling
1 ägg
Garnering
150 g riven västerbottenost
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm tills blandningen är fingervarm, ca 37 grader.
- Smula ner jästen i en bunke. Häll lite av den ljumma degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av degvätskan. Rör ner mjöl, salt och vallmofrön och knåda till en deg.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i 30 bitar. Forma bitarna till bullar. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa 30 minuter under en bakduk. Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö den rivna osten över bullarna. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.
Liknande recept
Kommentarer (0)