Kalasbullar

Serverar: 12 portioner

En underbart god och lite ovanlig bulle, med både kanelfyllning, vaniljkräm och blåbär. Den är ganska komplicerad med olika fyllningar, men den är väl värd att göra!

Ingredienser

  • Vaniljkräm
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 3 äggulor
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 1/2 msk majsstärkelse
  • 10 g smör
  • 1/4-1/2 urskrapad vaniljstång
  • Deg 1
  • 2 1/2 dl kall mjölk
  • 25 g jäst
  • ca 6 dl vetemjöl
  • Deg 2
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 krm salt
  • 2 tsk grovmalen kardemumma
  • 2-3 dl vetemjöl
  • Kanelfyllning
  • 100 g rumsvarmt smör
  • knappt 2 dl farinsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 1/2 tsk kanel
  • Fyllning och dekor
  • 1-2 dl frysta blåbär
  • Smält smör till pensling
  • Strösocker
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienser till vaniljkrämen i en kastrull. Koka till en fin kräm. Häl över den i en skål. Låt kallna och ställ den sedan i kylskåpet. Kör ingredienserna till deg 1 i maskin ca 8 min. Låt jäsa till dubbel storlek. Räkna med ca 1 tmme. Kör därefter degen 8 minuter till med ingredienserna till deg 2. Det ska bli en lätthanterlig deg. Kavla ut degen till en platta ca 30x50 cm och bred av den ihopblandade kanelfyllningen över hela kakan. Rulla ihop till en rulltårta. Skär i bitar och ställ i formar eller på bakplåtspapper. Tryck till dem lite. Låt jäsa ca 1 timme eller till dubbel storlek. Klicka på av vaniljkrämen och toppa med frysta blåbär. Grädda i 225 grader ca 8 minuter. De ska vara nästan genomgräddade. Pensla bullarna med smör och strö socker över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben