Hampus kalasbullar

Enkelt och gott matbröd, Tänk på att bullarna ska ligga en bit i från varandra, på plåten. Jag hade i solroskärnor i stället för vetegroddar.

Ingredienser

  • 50g Jäst
  • 7dl Vatten
  • 1,5 dl Surdeg
  • 1msk Socker för jäsning
  • 1dl Vetegroddar
  • 22-25dl Vetemjöl
  • Instruktioner

    1) Lös upp jästen i lite av det fingervarma vattnet. Häll sedan i resten av vattnet 2) Tillsätt surdeg, socker, salt och vetegroddar 3) Rör efter hand ned vetemjöl tills degen blir smidig och blank 4) Låt jäsa under duk i ca 45min 5) Tag upp på mjölat bakbord och dela i lagom små bitar till bullar. Låt bitarna vila något, då blir de lättare att forma bullarna. Rulla bullarna avlånga 6) Låt jäsa på bakplåtsklädd plåt under bakduk i ca 40 minuter 7) Pensla med vatten och strö lite vetekli över. Snitta diagonalt med vass kniv. 8) Grädda i ugnens mitt i 225grader i c:a 15 minuter 9) Låt kallna på galler utan bakduk om du vill ha knaprigare yta.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    farmoringer 11 september 2008

    Det blev en god smak på hampusbullarna. Sen att jag inte fick det perfekt är en annan historia. Var ju första gången med surdeg. Men gott som sagt..

    LaJefa 5 november 2008

    Har du även recept på surdeg har aldrig testat att baka med surdeg.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben