Kalasbullar Ca 40 st

Serverar: 40 portioner

Jättebra recept på bullar och goda är dom!

Ingredienser

  • 2 dl milda culiness (eller 200g smör/margarin)
  • 2 ägg
  • 2 dl rumsvarm mjölk (eller havremjölk)
  • 50 g jäst
  • 3 msk socker
  • ½ tsk salt
  • 8 – 10 dl mjöl
  • Fyllning
  • 1 dl milda culiness /eller 100g smör/margarin)
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • Instruktioner

    Rör ut jästen med lite av mjölken. Blanda jäst, mjölk, ägg, salt, socker och milda i en bunke. Arbeta in så mycket mjöl i degen att den släpper bunken. Ta upp degen och kavla ut den till ca 30 x 80 cm. Bred på milda och sikta över florsocker och kardemumma. Rulla ihop degen och skär den i bitar som läggs i pappersformar. Jäs bullarna på plåten i 2 timmar. Sätt på ugnen 275*. Pensla bullarna med ägg, strö på pärlsocker och grädda i ca 10 min.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    8-10
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben