Mandelkaka

Serverar: 8 portioner

En lite kladdig kaka som med fördel kan bakas dagen innan.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl hasselnötter
  • 100 g mandelmassa
  • 2 dl aprikospuré (1 barnmatsburk)
  • 2 msk smör
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 1 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    * Vispa ägg och socker pösigt * Skålla, skala och mal mandeln.Hacka hasselnötterna. Hacka mandelmassan. * Rör ner aprikospure, mandel,nötter och mandelmassan i äggsmeten. * Smält smöret och rör ner det i smeten. * Sikta ner mjölet och bakpulvret i smeten. * Vispa grädden och rör försiktigt ner den i smeten. * Häll smeten i en form med löstagbara kanter. * Grädda i ca 40 min. Låt stå i formen ett par timmar. * Pudra med florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben