Mandelkaka

Serverar: 5 portioner

God till mellanmål eller kvällsmat.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 200 g sötmandel
  • 4 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 citron
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna.
    2. Skålla och skala mandeln innan du mal ner dem. Vispa ägg och socker pösigt. Rör försiktigt ner mandeln, mjölet, smöret och rivet citronskal.
    3. Häll smeten i en bröad form.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
    5. Låt kakan svalna och pudra på florsocker. Ät gärna med grädde och sylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben