Mandelkaka med apelsin och kumquats

Kumquats är en citrusfrukt som passar utmärkt till allt som har med choklad att göra. Ser väldigt fint ut med skivor av det på kakan.

Ingredienser

  • 150 g matfett
  • 450 g mandelmassa
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 apelsin
  • Glasyr och garnering
  • 2 dl florsocker med chokladsmak
  • 1-2 msk vatten
  • 4 kumquats
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet och låt det svalna. Riv mandelmassan.
    2. Tillsätt äggen till mandelmassan, ett i taget, under vispning. Rör ner mjöl och matfett. vätta apelsinen. Riv ner det yttersta gula skalet i smeten. Dela apelsinen. Pressa ur 2 msk av saften och tillsätt. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten, 22 cm i diameter, grädda i 175 grader ca 45 min. Låt svalna.
    3. Blanda till glasyren och bred över kakan. Garnera med skivade kumquats.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben