Mandelkaka med Hallonglasyr

Serverar: 1 portioner

En egen favoritkaka

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 75 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 8 droppar bittermandelarom
  • 1½ dl mjölk
  • 2½ dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • Hallonglasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1 dl hallonsylt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Smält smöret.
    2. Riv mandelmassan på den grova sidan på ett rivjärn. Vispa samman ägget, bittermandelaromen och mjölken i en skål.
    3. Tillsätt mandelmassan, sockret, vaniljsockret och sist det smälta smöret,under omrörning. Häll smeten i formen,grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
    4. Låt svalna något. Blanda florsockret och hallonsylten,bre glasyren över den fortfarande varma kakan. Låt svalna helt innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben