Mandelkaka med körsbär

Serverar: 12 portioner

Tid: 40 minuter

Gillar du inte körsbär, kan du byta ut bären mot något annat bär. Gör dessutom mandelmassan själv så blir den nyttigare.

Ingredienser

  • 400 g grovriven mandelmassa
  • 3 ägg
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ tsk mortlad kardemumma
  • 175 g urkärnade körsbär
  • ev 3 dl grädde till servering
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter Blanda ihop mandelmassa, ägg, smör, mjöl och kardemumma med en elvisp. Häll smeten i formen och fördela körsbären på kakan. Grädda mitt i ugnen 30-35 minuter. Kakan kan gärna vara lite kladdig. Servera gärna kakan ljumme med lättvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben