Mandelkaka med lime

Serverar: 20 portioner

Riktigt frisk och fräsch blir den här kakan med lime både i mandelbotten och i glasyren. Bakas i långpanna.

Ingredienser

  • 50 g sötmandel
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 175 g smör
  • 1,5 dl mjölk
  • Saft och skal av 1 lime
  • 2 st ägg
  • Glasyr
  • 3 dl florsocker
  • Ca 0,5 dl pressad limesaft
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Mal sötmandeln och blanda den med de andra torra ingredienserna i en ganska stor skål. Smält smöret. Ta från värmen och tillsätt mjölken, saft och skal från limen och äggen. Rör försiktigt ner mjölkblandningen i de torra ingredienserna. Häll smeten i en smord och bröad långpanna som är ca 25x35 cm. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Rör ihop glasyren. Låt kakan svalna innan glasyren breds på. Garnera eventuellt med strimlat limeskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ernrup 8 februari 2010

    Läste just igenom receptet och kunde inte låta bli att le! ...Ta från värmen... och tillsätt saft och skal från limen och äggen... AAHHmen inte ska det väl vara äggskal i!!!!! HiHiHiHi!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben