Mandelkakor med chokladfyllning

Serverar: 20 portioner

Knapriga mandelkakor i långpanna, med ljuvlig chokladkräm emellan. Glutenfritt.

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 3½ dl florsocker
  • 3 äggvitor
  • Chokladkräm
  • 75 g mörk choklad
  • 125 g smör
  • 2½ dl florsocker
  • 1 äggula
  • Garnering
  • Valfritt godis eller strössel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skålla, skala och mal mandeln i mandelkvarn. Sikta florsockret och blanda med mandeln. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i mandeln. Bred ut smeten i en form, 32x27 cm, med bakplåtspapper. Grädda i 20 minuter. Låt kallna.
    3. Chokladkräm: Smält chokladen över vattenbad och låt svalna. Rör rumsvarmt smör och florsocker smidigt. Rör i äggulan. Rör i chokladen.
    4. Skär mandelkakan i rutor och lägg ihop två och två med chokladkräm mellan. Spara lite chokladkräm till garnering. Spritsa en klick chokladkräm ovanpå kakorna och garnera med godis eller strössel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben