Mandelkakor med chokladfyllning
Knapriga mandelkakor i långpanna, med ljuvlig chokladkräm emellan.
Glutenfritt.
Ingredienser
200 g sötmandel
3½ dl florsocker
3 äggvitor
Chokladkräm
75 g mörk choklad
125 g smör
2½ dl florsocker
1 äggula
Garnering
Valfritt godis eller strössel
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skålla, skala och mal mandeln i mandelkvarn. Sikta florsockret och blanda med mandeln. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i mandeln. Bred ut smeten i en form, 32x27 cm, med bakplåtspapper. Grädda i 20 minuter. Låt kallna.
- Chokladkräm:
Smält chokladen över vattenbad och låt svalna. Rör rumsvarmt smör och florsocker smidigt. Rör i äggulan. Rör i chokladen.
- Skär mandelkakan i rutor och lägg ihop två och två med chokladkräm mellan. Spara lite chokladkräm till garnering. Spritsa en klick chokladkräm ovanpå kakorna och garnera med godis eller strössel.
Liknande recept
Kommentarer (0)