Mandelkakor med kola

Serverar: 20 portioner

Gottegrop i mitten gör denna kaka extra smaskig.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl mandel, 130 g
  • 2 bittermandlar
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 + 2 äggvitor
  • 1 dl vetemjöl
  • Ca 20 dumlekolor
  • 40 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Hetta upp smöret i en kastrull tills det blir ljusbrunt. Passa noga, det går ganska fort. Låt det svalna. Mal mandeln. Blanda med florsocker, vaniljsocker och 3 äggvitor till en jämn smet. Tillsätt smör och mjöl.
    3. Vispa de resterande 2 äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten. Fördela i smorda aluminiumformar och tryck ner en kola mitt i varje.
    4. Grädda kakorna 15-20 minuter. Stjälp upp kakorna när de svalnat något. Smält chokladen, häll i en spritspåse och ringla den över kakorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben