Mandelkräm till semlor

Detta är en supergod mandelkräm som jag hittade i min mors gamla kokbok. Jag gör dubbel sats när jag bakar semlor. Är en väldig åtgång. Enligt receptet ska det vara 1 dl socker men jag tycker det blir för sött. Mina barn, 16 och 17 nu vill inte ha några andra semlor.

Ingredienser

  • 1 ägg eller 2 äggulor
  • ½ dl socker
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 2-2 ½ dl grädde eller mjölk
  • Ca 20 st skållade och malda sötmandel
  • Bittermandelolja
  • Instruktioner

    Blanda ihop ägg, socker, vetemjöl och grädde eller mjölk i en kastrull och koka ihop. Häll upp i en skål och blanda i sötmandeln och någon droppe bittermandelolja. Låt svalna. Gör iordning semlorna och njut. Hoppas det smakar bra.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    18-24
    5
    1 h 30 min
    12
    3
    5
    1 h 15 min
    24-28
    3

    Kommentarer (1)

    garderob 17 februari 2011

    Mycket gott, mina barnbarn älskar mandelkrämen bätter än mandelmassa till semlor!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben