Mandelpotatisplättar med laxcréme

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Plättarna kan göras i förväg och sedan värmas i 175 grader, ca 5 minuter

Ingredienser

  • 250 g kokt kall mandelpotatis
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk potatismjöl
  • 3 ägg
  • ½ dl vispgrädde
  • ½ tsk salt
  • ½ krm vitpeppar
  • Smör till stekning
  • Laxcremé
  • 300 g kallrökt lax
  • 1½ dl crème fraiche
  • 1 lime, skal och saft
  • 1 tsk finhackad grön chili
  • 1 knippa gräslök (spara några strån till garnering)
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och finriv potatisen på rivjärn. Koka upp mjölken.Blanda alla ingredienser till plättsmeten.
    2. Grädda små tunna plättar i smör i plättlagg eller stekpanna i medelstark värme.
    3. Blanda alla ingredienser till laxcrémen.
    4. Servera de ljumma plättarna men en sked laxcréme, och garnera med några gräsköksstrån.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben