Mandelpotatisplättar med löjrom och gräslöksmousse

Enkel husman som snitsats till med lyxiga smaker från havet...här kan du använda din plättlagg.

Ingredienser

  • Mandelpotatisplättar
  • 5–6 mandelpotatisar
  • ½ dl Milko Crème Fraiche original 34%
  • 2 ägg
  • 1½ tsk maizena
  • ½ msk citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • Svenskt smör, till stekning
  • Gräslöksmousse
  • 2 dl Milko Crème Fraiche original 34%
  • 1½ msk hackad gräslök
  • 2 msk Allerum XO, riven
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • 50 g löjrom
  • Dill
  • Citron
  • Instruktioner

    1. Mandelpotatisplättar: Skala potatisen och koka den klar. Pressa den varma potatisen i en bunke, rör ner resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Smält smöret i en plättlagg eller stekpanna och grädda plättarna gyllenbruna på bägge sidor.
    2. Gräslöksmousse: Vispa crème fraichen hård med elvisp eller mixer. Vänd ner den hackade gräslöken samt den rivna osten. Smaka av med salt och peppar.
    3. Tillbehör: Servera 2 mandelpotatisplättar per portion. Toppa med löjrom, gräslöksmousse samt gräslök eller dill och citron.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben