Mandelpotatisplättar med löjrom och citron-crème fraiche

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme

Förföriskt goda och festliga små plättar. Bjud dem till förrätt eller till vickningen. JÄTTEMUMSIGA! Man kan även som omväxling göra små miniplättar och använda samma tillbehör.

Ingredienser

  • Plättar
  • 400 g mandelpotatis
  • 1 msk crème fraiche
  • 3 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör, till stekning
  • Citron-crème fraiche
  • 1,25 dl crème fraiche
  • 0,5 citron, skalet
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 krm salt
  • Tillbehör
  • 200 g löjrom
  • Rödlök, hackad
  • 1 krm flingsalt
  • 3 dillkvistar
  • Instruktioner

    1. Servera plättarna kalla eller ljummade i ugnen (100°) precis före servering.
    2. Plättar: Sjud potatisen med skal 10-15 minuter, tills de är mjuka. Skala och pressa den. Blanda med crème fraiche, ägg, vetemjöl, salt och peppar.
    3. Citron-crème fraichen: Vispa crème fraichen fast och luftig. Smaka av med citronskal, citronsaft och salt.
    4. Plättar: Smält smöret i en medelvarm stekpanna. Klickaut små plättar och stek dem en knapp minut på var sida, tills de fått fin färg.
    5. Servera med citron-crème fraiche, hackad rödlök och löjrom. Strö lite flingsalt över löjromen. Garnera med en dill vippa. MUMS!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben