Björnbärspaj med citron-creme fraiche

Serverar: 6 portioner

Gott! Passar väldigt bra som dessert nu till Påsk.

Ingredienser

  • Pajskalet
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 1 äggula
  • 1/2 dl vit baksirap
  • Fyllningen
  • 2 äggvitor
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl hackad mandel
  • 1/2 liter björnbär (kan bytas ut mot andra bär eller frukt)
  • Såsen
  • 1 burk creme fraiche
  • 3 msk florsocker
  • rivet skal och saften från en citron
  • Instruktioner

    1. Arbeta samman alla igredinserna i pajskalet till en deg. Klä en pajform, ca 22 cm i diam. med degen och nagga bottnen. Ställ i kylskåpet ca 30 min. Sätt ugnen på 175*. 2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och vispa i ytterligare någon min ut. Vänd ner mandeln och bären försiktigt i äggvitesmeten. Lägg smeten i pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Marängen ska få färg. 3. Vispa creme fraichen och florsockret. Tillsätt citronskalet och saften. Servera Björnbärspajen ljummen tillsammans med såsen. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    matigen 12 september 2011

    Jättegod paj! Annorlunda med citronsåsen av creme fraice, Enkel att göra också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben