Mandeltårta med kaffe- och chokladsmak

Serverar: 10 portioner

Så fin med sina små kycklingar!

Ingredienser

  • 300 g mandelmassa
  • 3 st ägg
  • 2 msk kakaopulver (ej sötad)
  • Fyllning
  • 4 dl vispgrädde
  • 1,5 msk snabbkaffe (pulver)
  • 3 msk florsocker
  • 1 st ägg
  • Tillval
  • 24 st marsipankycklingar (mini)
  • Citronmeliss (färsk)
  • Instruktioner

    1. Springform (22-24 cm)= form med löstagbarkant.
    2. Tårtbotten: Sätt ugnen på 175°C. Riv ner mandelmassan i en stor bunke. Blanda ner ägg och kakao. Vispa till slät massa.
    3. Lägg bakplåtspapper i botten på formen. Häll i smeten och grädda i ugnen i 20 min. Ta ut och låt svalna.
    4. Fyllning: Blanda grädde med snabbkaffe och florsocker i en bunke. Vispa den tjock.
    5. Vispa försiktigt ner ägg. Häll smeten i springformen. Ställ in i frysen i cirka 3 timmar.
    6. Servering: Ta ut formen ur frysen 30 minuter före servering. Dekorera t.ex. med marsipankycklingar och citronmelissblad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben