Mandeltårta med kaffe- och chokladsmak
Serverar:
10 portioner
Så fin med sina små kycklingar!
Ingredienser
300 g mandelmassa
3 st ägg
2 msk kakaopulver (ej sötad)
Fyllning
4 dl vispgrädde
1,5 msk snabbkaffe (pulver)
3 msk florsocker
1 st ägg
Tillval
24 st marsipankycklingar (mini)
Citronmeliss (färsk)
Instruktioner
Springform (22-24 cm)= form med löstagbarkant.
Tårtbotten: Sätt ugnen på 175°C. Riv ner mandelmassan i en stor bunke. Blanda ner ägg och kakao. Vispa till slät massa.
Lägg bakplåtspapper i botten på formen. Häll i smeten och grädda i ugnen i 20 min. Ta ut och låt svalna.
Fyllning: Blanda grädde med snabbkaffe och florsocker i en bunke. Vispa den tjock.
Vispa försiktigt ner ägg. Häll smeten i springformen. Ställ in i frysen i cirka 3 timmar.
Servering: Ta ut formen ur frysen 30 minuter före servering. Dekorera t.ex. med marsipankycklingar och citronmelissblad.
Liknande recept
Underbar mandeltårta till påsk
4.5
40 min
6-8
2
Mandeltårta med blandad frukt
1 h 30 min
6-8
Mandeltårta för många
5
20
4
Kaffe- och vaniljpannacotta
5
6-8
2
Mandeltårta med daimfyllning
4.5
5
Chokladcupcakes med kaffe- och chokladfrosting
5
1 h
6
Härlig mandeltårta med smör- och citronkräm
10
Mandeltårta med äggkräm och chokladtopping
4
Magnifik mandeltårta
20
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!