Mango chutneygryta

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • ca 500 g stroganoffbitar av nöt
  • 2 morötter
  • 4 potatisar
  • 1 liten palsternacka
  • 1 liten bit kålrot
  • ca 250 g färska champinjoner
  • 1 purjolök
  • 1 paket bacon
  • 1 buljongtärning (mjölk- och sojaproteinfri)
  • ca 3 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • Mango-chutney (får ej innehålla tamarindfrukt)
  • mjölkfritt margarin
  • Instruktioner

    Bryn köttet väl i mjölkfritt margarin. Salta och peppra. Tag upp köttet från grytan och ställ det åt sidan. Ansa rotfrukterna och skär dem i bitar. Bryn allt i mjölkfritt margarin. Häll på vatten och buljongtärning (mjölk- och sojaproteinfri). Låt koka ca 10 minuter. Ansa svamp och purjolök. Lägg i kött, svamp och purjolök och låt puttra 10-15 minuter till. Fördela slutligen knaperstekt bacon över grytan och smaka av med 3-4 msk mango-chutney. Efterkrydda ev med mer salt och peppar. Serveras med ett gott brytbröd (mjölk- och sojaproteinfritt). Receptet kommer frÂn <a href="http://www.gilbertson.nu/kokbok" target="_blank">Nicklas kokbok</a>.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben