Mangofromage med chokladtrippel

Serverar: 4 portioner

En dessert som kan serveras med någon av alla de exotiska frukter som finns i fruktdisken

Ingredienser

  • 225 g fryst mango
  • 5 gelantinblad
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 25 g mörk choklad, smält
  • 1 passionsfrukt
  • 4 physalis
  • 4 kumquats
  • Instruktioner

    1. Låt mangon tina och mixa den. Låt gelantinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor.
    2. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt och rör i mangon. Vispa grädden.
    3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Ta upp gelantinbladen och smält på svag värme. Rör ner gelantinet i mangon.
    4. Blanda i grädden och vänd till sist i äggvitorna. Fördela fromagen i fyra formar och ställ dem kallt i minst 4 timmar.
    5. Stjälp upp fromagen på tallrikar och garnera med smält choklad, passionsfrukt, physalis och kumquats.
    6. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben