Mangofromage med kiwi

Serverar: 4 portioner

En god sommarefterrätt.

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 250 g mango
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • Saft av 1 apelsin
  • 1 msk rivet apelsinskal
  • 1½ dl vispgrädde
  • Tillbehör
  • 2 kiwi
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter. Mixa mangon till ett mos. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna och sockret vitt och pösigt.
    2. Krama ur gelatinbladen och smält dem med apelsinsaften över svag värme. Blanda ner saften i mangopurén. Blanda äggsmeten med mangopurén och apelsinskalet.
    3. Vispa äggvitorna till hårt skum med ren och fettfri visp. Vispa grädden och rör ner i fromagesmeten. Vänd ner äggvitorna. Fördela fromagen i portionsglas och ställ kallt 1-2 timmar. Servera med hackad kiwi och lite vispad grädde.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben