Mangofromage med passionsfrukt

Serverar: 4-6 portioner

Fräsch fromage, som inte känns så söt, toppad med färsk passionsfrukt. God efter en mastigare middag.

Ingredienser

  • 300 g mangokött, mogen färsk eller frusen tinad
  • Saften från 1-2 lime
  • 2 gelatinblad
  • 2 äggulor
  • ½ dl socker
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 2 passionsfrukter
  • Mynta
  • Instruktioner

    1. Lägg mangokött och limesaften i en mixer och kör det slätt. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten 5-10 minuter.
    2. Vispa äggulor och socker krämigt. Vispa grädden i en annan skål. Värm upp mangomixet i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och låt dem lösa upp sig i den varma mangon.
    3. Vänd ner mangon i äggvispet. Vänd därefter ner grädden. Fördela smeten i små fina glas, koppar eller skålar. Låt stå i kylen i minst 1 timme.
    4. Dela passionsfrukterna, gröp ur fruktköttet och garnera fromagen. Avsluta med en kvist mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben