Mangokyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En smidig och urgod middag.

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 purjolök
  • 2 dl creme fraiche (är man såsälskare så ta 4dl)
  • 1 st mango (Kan uteslutas)
  • 1 st hönsbuljong tärning
  • 2 msk mango chutney
  • 3 msk kinesisk soya
  • 2 tsk sambal oelek
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i mindre bitar och bryn den på svag värme. Häll i en kastrull och tillsätt vatten, soya, buljong tärning och sambal oelek. Låt koka i 20 minuter. Tillsätt därefter den hackade purjolöken, creme fraiche, mangon och mango chutney. Koka i 5-10 minuter.
    2. Servera med ris och en god sallad!

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    NewDown 24 mars 2008

    Kanongott, gjorde den dock barnvänlig och hade bara en knivsudd sambalolek i, tillsatte även hackad röd paprika...mmmm vad gott det var.

    Legoli 31 maj 2008

    Bland det godaste jag ätit, gjorde den riktigt stark och härlig. Behövde dock inte koka mer än max 5 min allt och allt då kycklingen var färdigstekt.

    Biila 4 september 2009

    Jätte gott :) tackar för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben