Mangokyckling

Serverar: 4 portioner

Saftiga tärningar av mangofrukt kombinerade med mör och saftig kyckling.

Ingredienser

  • 450 g kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 2 msk solrosolja
  • 1,5 dl hönsbuljong
  • 1 dl torrt vitt vin
  • Fint rivet skal av en halv citron
  • 2 färska mangofrukter eller 350 g på burk
  • ½ tsk salt
  • 1/4 tsk vitpeppar
  • 1/4 tsk riven muskot
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingköttet i 2½ cm stora kuber. Skala och hacka löken. Hetta upp oljan i en wok- eller stekpanna tills den är het men inte rykande. Tillsätt den hackade löken och fräs under omrörning tills den är mjuk och genomskinlig, ca 3 minuter.
    2. Tillsätt kycklingen till wok- eller stekpannan. Öka värmen och bryn kycklingköttet kraftigt i 5 minuter. Tillsätt buljongen, vinet och det rivna citronskalet. Koka upp och sänk sedan värmen. Täck över med lock och låt sjuda i 5 minuter tills kycklingen är färdig.
    3. Skär mangons fruktkött i tärningar. Tillsätt mangon till kycklingen. Krydda med salt, peppar och muskot. Sjud under lock i cirka 2 minuter.
    4. Rör ner grädden och värm upp i ca en minut. Lägg upp på tallrikar och strö över flagad mandel och skivad vårlök eller purjolök. Servera med ris eller potatis.

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben