Karibisk mangokyckling

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

Min absoluta favoriträtt! Såsen är gudomligt god och mangon bidrar till en fräsch känsla.

Ingredienser

  • 6 kycklingfiléer
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 msk smör
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 1 ½ msk kinesisk soya
  • 2 tsk sambal oelek
  • 3 dl creme fraiche
  • 3 msk mango chutney
  • 1 -2 mango
  • 6 portioner ris
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. 1. Skär ansad purjolök och paprika i strimlor. Fräs dem hastigt i 1 Smula ner buljongtärningen i vatten i en kastrull och tillsätt soya, sambal oelek, mango chutney och creme fraiche. Låt såsen sjuda ca 10 min
    2. 2. Skär kycklingfiléerna i hälften. Salta och peppra. Bryn den i en stekpanna med 1 msk smör i 2-3 min per sida. Lägg på ett lock och stek färdigt i ca 8 min.
    3. 3. Halvera mangon utmed kärnan, ta bort skalet och skär fruktköttet i bitar. Lägg ner purjon och paprikan i stekpannan med kycklingen och häll över såsen. Låt koka upp.
    4. Ha i mangon strax före servering.
    5. Servera med ris och sallad

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    4
    3

    Kommentarer (1)

    Heisjo 2 mars 2009

    En utsökt måltid!! Tackar och rekommenderar er andra att prova!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben