Karibisk karré i currykokossås

Serverar: 4-5 portioner

En lite annorlunda smaksensation.

Ingredienser

  • 600 g karréskivor eller kotletter
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • Smör
  • Sås
  • 2 tsk curry
  • ½ finhackad röd chilipeppar
  • 1 msk olja
  • 2 dl köttbuljong
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 msk mango chutney
  • ½ msk soya
  • 1 tsk honung
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ dl vatten
  • ca ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Fräs curry och chili i olja.
    2. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen utom mjölet. Koka upp.
    3. Blanda samman mjöl och vatten och rör ner. Låt det koka under omrörning. Låt såsen koka 5 minuter. Gnid in karréskivorna med vitlök och stek dem i smör i en stekpanna ca 3 minuter per sida. Salta och peppra. Strö ev över med kokosflingor.
    4. Servera med ris blandat med russin och jordnötter, stekta bananhalvor eller ananasringar eller färsk mango.

    Liknande recept

    5
    20 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben