Karibisk räkgryta med hetta

Serverar: 2 portioner

En jättegod gryta med en kombination av sött och hett.

Ingredienser

  • 500 g oskalade räkor
  • 1 liten röd paprika
  • 1 liten gul paprika
  • 4 skivor ananas
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk finhackad lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk smör
  • 2-3 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl torrt vitt vin
  • ½ tsk salt
  • Saft av 1 citron
  • Svartpeppar
  • Färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna och ställ dem åt sidan. Skär paprika och ananas i mindre bitar och fräs dem hastigt. Finhacka chilin, ställ åt sidan. Hacka och fräs lök och vitlök långsamt i smör. Dofta över curry och paprikapulver. Blanda ner vetemjölet. Späd med grädde och vin och låt sjuda ett par minuter. Tillsätt paprika- och ananasbitarna och chilihacket, och smaka av med citronsaft, salt, svartpeppar och eventuellt lite socker, beroende på hur söt ananasen är. Precis innan servering, fräs räkorna hastigt och rör ned dem. Toppa med hackad koriander efter smak.
    2. Servera med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben