Het räkgryta. GI-metoden

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Kryddig räkgryta som kan avnjutas som den är eller tillsammans med råris.

Ingredienser

  • 1 kg oskalade räkor
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • Sambal oelek eller tabasco efter smak
  • 2 dl grädde
  • 2 schalottenlök
  • 2 blekselleri
  • 1 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 lime
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Råris om så önskas
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna, hacka grönsakerna och löken. Smält smör i en stekpanna eller tjockbottnad kastrull och fräs löken och grönsakerna i den. Tillsätt grädde, tomatpuré sambal oelek / tabasco. Koka upp. Dela limen och pressa i saften från ena halva. Krydda med salt och peppar. Tillsätt räkorna i slutet. Dekorera med limeskivor från den andra halvan.
    2. Servera med råris om så önskas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben