Räkgryta med gurka

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Väldigt god och smakrik gryta, som är lättlagad.

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 1 msk margarin
  • 3/4 gurka
  • 3 msk tomatpuré
  • ½ tsk curry
  • ½ krm vitpeppar
  • ½ tsk salt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 250 g räkor
  • 1 dl grädde
  • Ev. dill
  • Instruktioner

    1. Skär purjolöken i tunna skivor och gurkan i stavar. Skölj purjolöken och gurkan. Fräs purjolöken i margarinet, tillsätt tomatpuré och kryddorna.
    2. Blanda ner räkorna och gurkan, låt det puttra i 5-10 min. Blanda ner grädde och dill. Låt koka upp. Servera med ris eller bulgur, och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben