Kullagårdens skivade gurkor

Jättegod och lättlagad! Jag använder slanggurka eftersom jag har egen odling i växthuset.

Ingredienser

  • 3 l skivade gurkor (slang- eller Västeråsgurka)
  • 2 l vatten
  • 2 dl salt
  • Lag
  • 8 dl inläggningsättika (står på ättiksflaskan hur man spär)
  • 11 dl socker
  • 2 tsk hel vitpeppar
  • 4 msk gula senapsfrön
  • Dill
  • Dillkronor
  • Pepparrot
  • Instruktioner

    Lägg den skivade gurkan i salt vatten över natten. Ta upp gurkan och låt den rinna av på en ren handduk. Blanda alla ingredienserna till lagen och koka upp den. Varva gurkor, dill och dillkronor i en kruka eller burk och slå lagen het över gurkorna. Skala en pepparrot och lägg en bit överst i burken. Sätt på lock eller bind över. Förvaras gurkorna riktigt kallt håller de sig hela vintern.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pengsan 14 augusti 2009

    Inläggningsättika spär man med vatten, antingen man använder 12 eller 24% ättika så står det på flaskan hur man spär till inläggningsättika. (hur många delar vatten och ättika man ska ha) Matklubben vill inte godkänna receptet eftersom det inte står % :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben