Räkgryta a lá Törnqvist

Serverar: 4-6 portioner

Denna fick vi när vi hälsade på i Sundsvall 1994 och hämtade hunden Kevin som vi sen hade i 10 år. Dessa kamrater bor idag i Rödeby

Ingredienser

  • 4 gula lökar
  • 2 gröna paprikor
  • 400 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl chilisås
  • 4 dl grädde
  • Ca 700 g skalade räkor
  • 1 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 2 dl vatten
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka och stek champinjoner, paprika och lök mjuka. Häll över till en gryta och blanda i resten förutom räkorna. Låt puttra ihop några minuter med kryddorna. Tillsätt räkorna och låt dem bara bli varma. Koka inte mer.
    2. Servera med ris, en grönsallad och piri piri eller liknande stark krydda.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben