Räkgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Mycket god maträtt som jag hittade i en kokbok som skapades i tv-programmet "Uppdraget" med Kristin Kaspersen 1993.

Ingredienser

  • ca 5 färska champinjoner
  • 2 gula lökar
  • 500 g skalade räkor i lag
  • ca 6 dl ris, avser okokt mängd
  • 2 dl chilisås
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 klyftor vitlök
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka riset.
    2. Hacka champinjonerna och löken och stek till de mjuknat.
    3. Vispa ihop grädde, chilisås, vitlök och svartpeppar. Bred ut det kokta riset i en ugnsfast form. Fördela lök- och champinjonblandningen och de avrunna räkorna över riset.
    4. Häll sedan över gräddblandningen och grädda i ugn ca 20 min i 175 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    För fredagskvällen
    På fredagkvällar är det underbart att få slappna av med ett gott gl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben