Räkgryta med sting

Serverar: 1 portioner

Varför inte bjuda på en räkrätt så här i skaldjurstider. Grytan är både god och lättlagad. Tänk på att räkor man skala själv smakar bättre än burkräkor och frysta utan skal.

Ingredienser

  • 250 g räkor med skal
  • 1 liten gul lök
  • 1 tsk olja
  • 1-2 dl krossade tomater
  • 1/2 klyfta vitlök
  • 1/2 msk pressad citron
  • 1/2 msk cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Skala räkor och finhacka lök och vitlök.
    2. Låt löken fräsa en stund i lite olja. Slå på tomatkross. Smaksätt med citron och cayennepeppar.
    3. Lägg i räkorna och låt de bli genomvarma men inte koka. Då blir de sega. Servera med kokt ris. Koka 100 g ris och du får lägga till ca 83 kalorier.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben