Kycklingpaj GI-metoden

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Enkel och god paj. Passar till alla tillfällen

Ingredienser

  • Pajskal
  • 2 dl sojamjöl
  • 1 dl dinkelmjöl, fullkorn
  • 100 g smör
  • Fyllning
  • 1 stor kycklingfilé
  • 1 kryddig korv
  • 1 liten rödlök
  • 4 soltorkade tomater
  • Fetaost efter smak
  • 6 cocktailtomater
  • 2 dl riven parmesanost
  • 2 dl grädde
  • 3 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Basilika
  • Instruktioner

    1. Knåda ihop pajdegen och tryck ut i en form, låt stå kallt en liten stund. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min på 200 grader.
    2. Fräs kycklingfilén och korven i mindre bitar. Lägg sedan i det i pajskalet tillsammans med löken, cocktailtomaterna (halverade), strimlade soltorkade tomater, fetaost om du vill (inget måste) och slutligen strö över parmesanosten. Om du vill kan du blanda upp parmesanosten med vanlig riven ost.
    3. Vispa ihop grädde, ägg och kryddor i en bunke och häll sedan över pajen.
    4. Ställ in i ugnen i ca 25-30 min. Pajen ska ha fått färg.
    5. Servera med en grönsallad. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben