Mangotårta

Serverar: 8 portioner

Mangons friska och lite särpräglade smak passar perfekt på en tung och saftig mandelbotten, det blir en verklig godsak till tårtkalaset! Kontrollera bara försiktigt att mangon är mogen.

Ingredienser

  • 300 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 2 gelatinblad
  • 3/4 dl vatten
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 4 mangofrukter
  • Instruktioner

    1. Riv mandelmassan och blanda den med äggen till en jämn smet. Klä en rund form, ca 23 cm i diameter, med bakpapper. Häll mandelsmeten i formen och grädda i 175 grader, ca 35 minuter, tills den är genomgräddad och har fått fin, guldbrun färg.
    2. Ta ut kakan, låt den svalna 5 minuter och lägg på bakgaller att kallna. Rulla eller vik gelatinbladen och lägg dem i en skål med kallt vatten ca 5 minuter.
    3. Krama ur gelatinbladen, lägg dem i en kastrull och tillsätt vatten samt citronsaft. Värm till ca 40 grader så att gelatinbladen smälter. Häll upp blandningen i en skål och låt den bli kall och tjockflytande.
    4. Dela mangofrukterna, skär bort skalet och klyfta frukten. Lägg den på mandelkakan i vackert mönster. Droppa gelatinblandningen över och ställ tårtan kallt. Upprepa tills gelatinet är slut. Låt tårtan stå kallt en stund innan du serverar den.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben