Mangons friska och lite särpräglade smak passar perfekt på en tung och saftig mandelbotten, det blir en verklig godsak till tårtkalaset! Kontrollera bara försiktigt att mangon är mogen.
Ingredienser
300 g mandelmassa
3 ägg
2 gelatinblad
3/4 dl vatten
1 msk pressad citronsaft
4 mangofrukter
Instruktioner
- Riv mandelmassan och blanda den med äggen till en jämn smet. Klä en rund form, ca 23 cm i diameter, med bakpapper. Häll mandelsmeten i formen och grädda i 175 grader, ca 35 minuter, tills den är genomgräddad och har fått fin, guldbrun färg.
- Ta ut kakan, låt den svalna 5 minuter och lägg på bakgaller att kallna. Rulla eller vik gelatinbladen och lägg dem i en skål med kallt vatten ca 5 minuter.
- Krama ur gelatinbladen, lägg dem i en kastrull och tillsätt vatten samt citronsaft. Värm till ca 40 grader så att gelatinbladen smälter. Häll upp blandningen i en skål och låt den bli kall och tjockflytande.
- Dela mangofrukterna, skär bort skalet och klyfta frukten. Lägg den på mandelkakan i vackert mönster. Droppa gelatinblandningen över och ställ tårtan kallt. Upprepa tills gelatinet är slut. Låt tårtan stå kallt en stund innan du serverar den.
Liknande recept
Kommentarer (0)