Maffig choklad- och mangotårta

Serverar: 1 portioner

Tårta i 3 lager med en lite seg chokladbotten, härlig mangofyllning och fluffig chokladmousse. 3 överraskningar i 1.

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 125 g mörk choklad
  • 1½ dl socker
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • Mangofyllning
  • 3 gelatinblad
  • 400 g fryst mango i tärningar
  • 1 dl socker
  • ½ dl vatten
  • Chokladmousse
  • 5 gelatinblad
  • 4½ dl vispgrädde
  • 225 g mörk choklad
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 3 äggulor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Börja med tårtbotten. Hacka chokladen och smält i vattenbad. Vispa socker och smör vitt och pösigt. Rör ner den smälta chokladen och äggen, ett i taget. Sikta i mjölet och blanda till en jämn smet.
    3. Häll smeten i en stor smord och mjölad kakform ca 28 cm, med löstagbar botten. Grädda chokladbotten ca 10 minuter. Ta ut kakan och låt svalna.
    4. Blötlägg gelatinbladen till mangofyllningen. Koka upp mango, socker och vatten tills mangon blir mjuk. Rör ner gelatinet. Låt svalna en stund.
    5. Blötlägg gelatinbladen till chokladmoussen. Koka upp 1½ dl grädde. Hacka chokladen och blanda chokladen i grädden tills den smälter och det blir en jämn smet.
    6. Vispa ägg, socker och äggulor i ett vattenbad (85 grader) tills det blir en tjock och fluffig smet. Rör ner gelatinbladen, ett i taget och chokladen med försiktiga tag. Vispa resterande grädde lätt och vänd ner i chokladsmeten, lite i taget.
    7. Klipp till ett smörpapper och lägg längs kanten i kakformen. Fördela mangofyllningen på chokladbotten och toppa med chokladmoussen.
    8. Låt gärna tårtan stå i frysen ca 4 timmar innan servering eller i kyl över natten så att smakerna sätter sig. Står den i frysen så ta ut den några minuter innan serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben