Maffig macka med avokado- och skaldjursröra

Serverar: 1 portioner

Den här smörgåsen är starkt inspirerad av min favoritmacka på Fräcka Frökens Café här i Norrköping. Där kallas den Veggo och består av ciabatta med en röra av keso, avokado, rödlök och tomat. Här har jag ändrat lite och tillsatt lite godsaker som skaldjur, stenbitsrom och lite frukt samt bytt ut brödet mot ett lite grövre muslibröd. Himla gott!!

Ingredienser

  • 1 valfritt portionsbröd
  • 2 msk smaksatt färskost
  • ½ dl keso naturell
  • 2 msk lätt créme fraiche
  • ½ msk mango chutney eller sweet chilisås
  • ½ avokado i mindre tärningar
  • 1 msk hackad rödlök
  • ½ dl skaldjur (t ex crabfish, kräftstjärtar och räkor)
  • 2 msk blandad valfri frukt i mindre bitar
  • 1 skivad tomat
  • Salladsblad
  • Instruktioner

    Bred 1 msk färskost på brödets underdel. Blanda ut den andra matskeden färskost med keso, lätt créme fraiche och mango chutney/sweet chili. Vänd ner avokado, skaldjur, stenbitsrom, rödlök och frukt i kesoröran. Fördela salladsbladen på brödets underdel. Lägg kesoröran ovanpå och sedan den skivade tomaten. Lägg på brödets överdel och vira in smörgåsen i aluminiumfolie så går det lättare äta. Ett tips är att ställa i smörgåsen i kylskåpet en stund så blir den ännu saftigare.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben