Maffiga Müslimuffinsscones

Serverar: 6 portioner

Tid: 25 minuter

Snabbt, gott och nyttigt!

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 1 dl müsli
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 dl margarin
  • 3 dl a-fil (eller annan filmjölk)
  • 1 näve solroskärnor
  • 2 msk matolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en degbunke. Tillsätt margarin och fil. Använd gärna träslev till att blanda ingredienserna ordentligt.
    2. Placera muffinsformar på en plåt. Använd två matskedar doppade i matolja för att klicka ut smeten i formarna. Ringla lite matolja över muffinsen och toppa med solroskärnor. Placera plåten mitt i ugnen i 15-20 minuter.
    3. Servera med färskost och hallonmarmelad och en härlig kopp te!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Thenidiel 20 augusti 2012

    Bättre än scones! Tack för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben