Mangotårta

Serverar: 10 portioner

Cheesecake är alltid lika populärt. Den här enkel att göra, du kan också använda mogen mango, mango får man ersätta med aprikos eller persika.

Ingredienser

  • Botten
  • 150 g Digestive kex
  • 50 g smör
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 burk (400 g) mango i sirap
  • 1 citron
  • 15 g gelatinpulver
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Smält smör och låt det svalna lite. Mixa eller krossa kex. Rör ner matfettet i kexsmulorna. Bred ut det i en rund form med löstagbar kant (klä på botten på formen med smörpapper), ca 24 cm i diameter.
    2. Vispa ägg och socker till ett hårt skum. Mixa avrunnen mango, blanda med pressad citronsaft.
    3. Lägg gelatin i rikligt med kallt 1 dl vatten i ca 5 minuter. Smält det i en kastrull eller försiktigt i mikron, låt svalna och blanda med äggskum.
    4. Vispa grädde till hårt skum, rör i äggskummet. Häll smeten i formen och låt stelna i kylskåp, minst tre timmar eller över natten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben