Cheesecake är alltid lika populärt. Den här enkel att göra, du kan också använda mogen mango, mango får man ersätta med aprikos eller persika.
Ingredienser
Botten
150 g Digestive kex
50 g smör
Fyllning
3 ägg
1 dl socker
1 burk (400 g) mango i sirap
1 citron
15 g gelatinpulver
2 dl vispgrädde
Instruktioner
- Smält smör och låt det svalna lite.
Mixa eller krossa kex.
Rör ner matfettet i kexsmulorna.
Bred ut det i en rund form med löstagbar kant (klä på botten på formen med smörpapper), ca 24 cm i diameter.
- Vispa ägg och socker till ett hårt skum.
Mixa avrunnen mango, blanda med pressad citronsaft.
- Lägg gelatin i rikligt med kallt 1 dl vatten i ca 5 minuter. Smält det i en kastrull eller försiktigt i mikron, låt svalna och blanda med äggskum.
- Vispa grädde till hårt skum, rör i äggskummet.
Häll smeten i formen och låt stelna i kylskåp, minst tre timmar eller över natten.
Liknande recept
Kommentarer (0)