Marabou muffins med fudgetäcke och Non Stop

Gott-Gotti-Gott-Gott för alla kaklystna :)

Ingredienser

  • 1¾ dl standardmjölk
  • 60 g finhackad choklad
  • 1½ dl strösocker
  • 60 g osaltat smör, rumsvarmt
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 stort ägg, vispat
  • 2½ dl ”extra fint” vetemjöl (eller vanligt vetemjöl blandat med 1½ tsk bakpulver)
  • Fudgetäcke
  • 100 g finhackad Marabou mörk choklad
  • 1 msk ljus sirap
  • 25 g osaltat smör, rumsvarmt
  • Garnering
  • Non Stop
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Värm mjölken i en kastrull tills den är skållhet men inte börjat koka. Lägg chokladen och en tredjedel av sockret i en skål och häll över den heta mjölken.
    2. Rör om tills smeten är slät och chokladen smält. Låt svalna. Vispa smöret, vaniljsockret och resten av strösockret med en elvisp eller träsked i en skål, tills smeten är ljus och luftig. Vispa ner ägget däri, lite i taget. Rör ned chokladsmeten varvat med mjölet i omgångar.
    3. Fyll pappersformar till hälften med den släta, tjocka smeten. Grädda 15–18 min eller tills kakorna höjt sig och fjädrar lite när man trycker lätt på dem med fingret. Låt dem svalna på galler.
    4. Till Fudgetäcket: Lägg chokladen i en värmetålig skål över en kastrull med kokhett vatten och smält försiktigt. Lyft bort skålen, rör ner sirap och smör.
    5. Låt smeten svalna när den blivit slät, rör om då och då. När smeten blivit tjock och är på väg att stelna brer man på den den så att muffinsen får ett tjockt fudgetäcke. Tryck dit Non-stop och låt fudgetäcket stelna.

    Liknande recept

    30 min
    20

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben